[Ossm-members] Offtopic

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Wed Sep 21 08:46:46 UTC 2005


Velko KOCEV wrote:

> Едно глупо прашање offtоpic. На Thunderbird-от не можам да насместам 
> SMTP за Gmail да ми проработи. Не можам едноставно да прќам пораки.  
> Се убаво праам, USe secure connection (SSL), POP порта 995, SMTP порта 
> 587, Secure connection TLS.
>
> Помош
>
>------------------------------------------------------------------------
>
>_______________________________________________
>Ossm-members mailing list
>Ossm-members at hedona.on.net.mk
>http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>  
>
Велко,

Во Account Settings во Оutgoing Server (SMTP) - тоа што е најдолното, 
провери дали по default ти е ставен gmail да го користи за праќање или 
некој друг. Ако е некој друг кликни на Advanced и подеси го gmail да ти 
биде по default, доколку сакаш тој да го користиш по default.

Ако сакаш тој SMTP да биде користен само за gmail, а не и за другите 
твои email адреси, тогаш оди во Server Settings на тој account (gmail) 
кликни на Advanced па после на SMTP и избери го SMTP-то на Gmail.

Поздрав,
МаркоMore information about the Ossm-members mailing list