[Ossm-members] Offtopic

Velko Kocev velko.kocev at gmail.com
Thu Sep 22 02:34:42 UTC 2005


Marko Bocevski wrote:

> Velko KOCEV wrote:
>
>> Едно глупо прашање offtоpic. На Thunderbird-от не можам да насместам 
>> SMTP за Gmail да ми проработи. Не можам едноставно да прќам пораки.  
>> Се убаво праам, USe secure connection (SSL), POP порта 995, SMTP 
>> порта 587, Secure connection TLS.
>>
>> Помош
>>
>> ------------------------------------------------------------------------
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at hedona.on.net.mk
>> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>  
>>
> Велко,
>
> Во Account Settings во Оutgoing Server (SMTP) - тоа што е најдолното, 
> провери дали по default ти е ставен gmail да го користи за праќање или 
> некој друг. Ако е некој друг кликни на Advanced и подеси го gmail да 
> ти биде по default, доколку сакаш тој да го користиш по default.
>
> Ако сакаш тој SMTP да биде користен само за gmail, а не и за другите 
> твои email адреси, тогаш оди во Server Settings на тој account (gmail) 
> кликни на Advanced па после на SMTP и избери го SMTP-то на Gmail.
>
> Поздрав,
> Марко
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
Јас се извинувам ама забаравив дека иам Firewall (Guardog) кој всушност 
кај протоколите за пошта нема појма дека постои таа порта (587), па го 
решив проблемот откога (рачно) му кажав да ја отвори портата.More information about the Ossm-members mailing list