[Ossm-members] Инсталфест 2006

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Apr 10 23:38:22 UTC 2006


Ај раширете ја веста кој каде може.

Инсталфест 2006

По двата успешни Инсталациони фестивали 2004 и 2005 година Слободен
Софтвер Македонија веќе традиционално организира пролетен инсталационен
фестивал на кој ќе можете, со помош на поискусни корисници, да
инсталирате ГНУ/Линукс на вашиот компјутер.

Оваа година покрај инсталационен фестивал во попладневните часови ќе се
одржат неколку практични работилници и презентации. Погледнете го
распоредот на активности.

Настанот ќе се одржи викендот (15.04 и 16.04) во просториите на Народна
Техника во Скопје од 11 до 21 часот.

Сакаме да им дадеме на компјутерските корисници во Македонија шанса да
го испробаат ГНУ/Линукс бидејќи тој е одличен оперативен систем. Сакаме
ваквиот собир да биде еден вид промоција и презентација која ќе ги
избрка предрасудите што луѓето ги имаат за ГНУ/Линукс. Сакаме да
придонесеме во користењето на легален софтвер. Сакаме да придонесеме во
користењето на квалитетен софтвер. 

http://www.slobodensoftver.org.mk/installfest

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list