[Ossm-members] Инсталфест 2006

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Apr 11 10:54:13 UTC 2006


On Monday 10 April 2006 23:38, Арангел Ангов wrote:

> Сакаме да им дадеме на компјутерските корисници во Македонија шанса да
> го испробаат ГНУ/Линукс бидејќи тој е одличен оперативен систем. Сакаме
> ваквиот собир да биде еден вид промоција и презентација која ќе ги
> избрка предрасудите што луѓето ги имаат за ГНУ/Линукс. Сакаме да
> придонесеме во користењето на легален софтвер. Сакаме да придонесеме во
> користењето на квалитетен софтвер.

Аирлија да е работ'та разбираш...

Абе, кажете шо ќе инсталирате примарно (некој редослед, ј*би га), за да 
направиме содржини во Викито на Лугола за отпосле новите корисници да може да 
читаат помошни инструкции.  Може да се искористи таква прилика, ние може да 
напишеме не е проблем.

Ајде, ако има флаери пратете, ние за скоро ќе ви пратиме за Маратонот во 
Битола.

Папа


More information about the Ossm-members mailing list