[Ossm-members] OpenOffice.org spellchecker

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Mon Dec 4 07:35:40 UTC 2006


Jovan Kostovski напиша:
> Здраво,
> 
> Сакам да почнам да правам речник за проверка на
> правопис и хифенација за ООО.орг за македонски.
> 
> Целата постапка е опишана на
> http://lingucomponent.openoffice.org/dictionary.html

Супер. Како што ти пиша Новица можеш да го искористиш за старт речникот 
од Тарас Бендик, кој е даден под GPL лиценца и да го надополниш. Јас го 
имам веќе дадено тој речник да се вклучи во ОО но сеуште не е готова 
работата од бирократски причини.
Поздрав, Владо
More information about the Ossm-members mailing list