[Ossm-members] OpenOffice.org spellchecker

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Mon Dec 4 11:24:32 UTC 2006


On 12/4/06, Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk> wrote:
> можеш да го искористиш за старт речникот  од Тарас Бендик
Може ли да ми пратиш линк од каде да го симнам?


Зборев и со Божо на оваа тема. Ќе биде доста интерсно и
напорно, да се направи affix датотеката.
Ќе треба да најдеме некој јазичар за да ни ги разглоби сите
зборови до корен и да ни ги каже сите наставки и представки.

Тој линкот што го прати Новица не го бива. Тоа е речник на сите
зборови во сите нивни варијанти.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list