[Ossm-members] План за Сподели знаење #3, 26.12.2006

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Sun Dec 17 18:00:11 UTC 2006


На нед, 2006-12-17 во 17:44 +0100, Vlado Peshov напиша:
> On 12/16/06, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
> >
> > Згодно би било да се договориме за ова за да има време да се подготват
> > активностите и да се направат и залепат постери.

Мојата понуда се уште важи, значи инсталирање на Ubuntu/Kubuntu заедно
сосе сите пакети потребни за гледање филмови, слушање музика и сурфање,
бидејќи овие се трите работи кои што ги бараат сите корисници што првпат
инсталираат GNU/Linux а стандарно не доаѓаат со повеќето популарни
дистрибуции. 

Мислам дека сега на почеток е многу важно да им се покаже на луѓето дека
се можат да прават се на својата Linux дистрибуција.

Има ли некој доброволец од целава листа што би го донел својот компјутер
за операцијава? Во најмала рака ни треба еден хард диск, мин 5 гига, јас
ќе донесам компјутер без хард диск.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list