[Ossm-members] Gaim превод

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Dec 18 22:47:59 UTC 2006


Еве го последниот превод за Gaim 2.0.0бета3.1. Само ископирајте го
gaim.mo во /usr/share/locale-langpack/mk/LC_MESSAGES на Ubuntu и
во /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES на повеќето други дистрибуции.

http://ufo.linux.net.mk/gnome/gaim.mo - бинарната датотека
http://ufo.linux.net.mk/gnome/mk.po - изворната датотека (ако сака
случајно некој да допреведе нешто, има уште 500 и нешто стринга мислам)

Вака површински сега многу подобро изгледа барем. :)

PS Ако сака некој да го допреведе, за проверка и компајлирање на
преводот се користат следниве команди (пакет: gettext):

msgfmt -cv mk.po - и ако нема никакви грешки,
msgfmt -o gaim.mo mk.po
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list