[Ossm-members] XFce превод

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Mon Dec 25 19:36:36 UTC 2006


Во недела 24. декември 2006 23:19 Aleksandar Balalovski напиша:
> Еј здраво,
>
> како мало изненадување или подарок за Нова Година, Лугола Ви подарува
> преведено XFce (јадрото, xfce core), некаде околу 3000 стринга. Ги
> преведувавме вчера (сабота) и денес сабајле (претежно работата се
> одвиваше денес утрово од 00.00-05.00ч. во канцелариите на Лугола.

Супер. 
>
> Ова беше еден интерен проект кој меѓу членовите се највуваше од пред
> некое време, па сега дури го реализиравме. Преводот го тестира Јован, ќе
> биде ставен на сервер за скоро, па сите кои користат XFce ќе може да
> имаат работна околина на македонски ;)
>
> Поздрав

Еве нешто и од мене, се занимавав еден викенд :)
Да не се дуплира работата...
Преводот е инаку пратен на официјалниот одржувач на IceWM и би требало да 
доаѓа со официјалната верзија, ама немам добиено одговор.

Поздрав Боби
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: icewm.po.bz2
Type: application/x-bzip2
Size: 11049 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20061225/66eef63a/attachment.bin>


More information about the Ossm-members mailing list