[Ossm-members] Openoffice impress прашања

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Wed Dec 27 12:10:20 UTC 2006


On 12/27/06, Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk> wrote:
>
> Ај да се обратам до зааедницата, ваљда некој има повеќе искуство со
> OpenOffice
> Impress (или Kpresenter, или сличен програм?).
>
> 1. Имам текст: aaaaaaa bbb ccccccc, сакам на клик ова ccccccc да се
> придвижи
> на лево и притоа да го „смачка" bbb, така да накрај да остане само aaaaaaa
> ccccccc. Предлози?
>
> 2. Линераниот тек на презентациите не секогаш ми врши работа. На пр.
> некогаш
> имам потреба помеѓу слајд 3 и 4, да ги прикажам слајдовите 3a, 3b и 3c, па
> да
> се вратам на 3 (или 4). Има ли начин тоа да се направи?
>
> 3. Или пак, некогаш во дискусија имам потреба да покажам слајд кој не е во
> нормалниот тек на слајдовите.. Има ли некоја можност ова да се направи?
>
>
Мислам дека не може да се рипа по слајдови, ама можеш да ги копираш истите и
да ги ставиш на местата каде што треба. А ова за текстот ќе испробам неколку
пати па ќе ти кажам како.

А иначе вчера беше СУПЕР! Па сакам! :)

-- 
I trust everyone, it's the devil inside them I don't trust.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20061227/64e57a18/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list