[Ossm-members] FireBird & Qt

Milos Stolic misoss at gmail.com
Wed Feb 1 18:11:55 UTC 2006


Дамјан напиша:
> Е сега не сакам да сугерирам да не се занимаваш со Firebird или Postgresql... 
> ако идејата ти е да научиш - go for it, ако целта ти е да ја направиш 
> апликацијата вчера, најпаметно е да идеш со MySQL.

Чекај малце, MySQL не важеше за најбрза OS база? Баш заради отсуството 
на „понапредни“ можности (мислам дека foreign keys имплементираа тек во 
5-ка, што е една од основните ствари у бази).

Покрај AdSense, и Wikipedia работи на гугл. Поголемо малтретирање на 
база неможеш да бараш :)
-- 
Милош
Always remember you're unique, just like everyone else.More information about the Ossm-members mailing list