[Ossm-members] FireBird & Qt

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Feb 2 16:09:20 UTC 2006


На Thursday 02 February 2006 15:40, Дамјан напиша:
> овие ги имаш видено: ?
> http://softver.org.mk/damjan/01132182582

Сеуште имам проблеми со кирилицата:
Преку конзола работи брз проблеми, но преку Qt упорно јавува прашалници.

Пробав со tr(), со trUtf8(), пробав како што имав и за cp1251:
QTextCodec::setCodecForCStrings(QTextCodec::codecForName("utf8"));
QTextCodec::setCodecForTr(QTextCodec::codecForName("utf8"));
но упорно јавува прашалници наместо стрингот којшто го внесувам. 

Можи помош?
-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list