[Ossm-members] FireBird & Qt +MySQL

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Feb 2 16:11:25 UTC 2006


Dean Josevski напиша:

>> Ако не, значи mysql-от е старта со --skip-networking,
> 
> Како можам ова да го прескокнам?

Во /etc/rc.d/init.d/ (или како и да е во Мандрива) треба да имаш mysqld 
датотека во нејзе барај.

Кога ќе го решиш ова евентуално можеби јузерот не ќе смее да се поврзе 
освен од localhost па може ќе треба да направиш нешто како:

UPDATE mysql.user SET Host='%' WHERE User='juzerot';
flush privileges;

Мислам дека можеше и со GRANT некако. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list