[Ossm-members] FireBird & Qt

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Fri Feb 3 00:02:14 UTC 2006


On Friday 03 February 2006 00:55, Dean Josevski wrote:
> На Friday 03 February 2006 00:52, Bozidar Proevski напиша:
> > Не е инсталиран серверот (т.е. соодветниот рпм-пакет)...
> > како root
> > $ urpmi postgresql-server
> >
> > Поздрав Боби
>
> Ќе ме разочарате во Мандрива. ;) (или во мене) ;)
>
> немам ни urpmi, но ќе се обидам да го најдам паќетот преку Cneter на
> Мандрива.

urpmi мора да има :) како root...

А може и да нема...Мандрива :)


More information about the Ossm-members mailing list