[Ossm-members] Prevodi

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Thu Feb 9 14:37:49 UTC 2006


На чет, 2006-02-09 во 15:23 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> On Thursday 09 February 2006 08:23, Vladimir Stefanov wrote:
> 
> > Привезок.
> 
> Логички би било Приврзок. Везе (Врска на српски) и Врска на македонски. Значи 
> ПривРзок...а?

Привезок, Приврзок.. океј.

> А Додаток е најдобро бидејќи крајниот корисник везе нема што значи Привезок 
> или Приврзок во Компјутерска терминологија...

Додаток не, веќе се користи за plugin, addon... нема смисла. :) 

Во Гном секаде е привезок.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list