[Ossm-members] MOTOROLA SB4200E USB MODEM

Viktor Stojanovski stojanovski.viktor at gmail.com
Mon Feb 27 14:38:56 UTC 2006


Имам кабелски модем MOTOROLA SB4200E од некои причини истиот треба да работи
на USB порт наместо на ETHERNET, и нормално излегоја некои проблеми со
инсталацијата на истиот под Линукс. SuSE 10.0 модемот го препознава како
мрежна картичка, ама интернетот пак не работи.
Интересна работа е тоа што на пример KANOTIX 2005-04 кога се работи како
LiveCD тогаш модулот за интернет сам се стартова, но ако истиот тој KANOTIX
го инсталирам на хард дискот модулот не работи, а системот вика дека тој
модул е веќе стартуван и интернет нема.
Чаре?

Поздрав,
<<<Виктор Стојановски >>>
stojanovski.viktor at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060227/573c73ad/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list