[Ossm-members] Upgrade na Ubuntu 6.06 Drapper Drake

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Jul 3 07:20:42 UTC 2006


На нед, 2006-07-02 во 13:06 +0200, Zlatko Trajceski напиша:
> On 7/2/06, Savage <savage790 at gmail.com> wrote:
>     Vlado Peshov wrote:
>     > па да видиме така што ќе се деси? Значи да не бара
>     updatе/upgrade
>     > пакети од интернет туку само ЦД-ромот.

Ова се прави многу лесно преку командната линија.

apt-cdrom add - доколку ти е во CDROM CD-то, ќе ти го детектира и ќе ти
го додаде потребниот запис за CD-то во конфигурациската датотека.

Претходно можеш да ги закоментираш сите други складишта во sources.list.

Можеш да пробаш вака со alternate CD-то.

Уствари, кога веќе симињаш ново 700 мега CD моеш и dist-upgrade да
напраиш од интернет. :)
> 

-- 
Арангел Ангов <ufo at linux.net.mk>
More information about the Ossm-members mailing list