[Ossm-members] Upgrade na Ubuntu 6.06 Drapper Drake

Savage savage790 at gmail.com
Thu Jul 6 14:45:33 UTC 2006


Zlatko Trajceski wrote:

> Ha, kade ti bil problemot - ne mozes da napravis taka upgrade preku 
> novoto desktop CD - mora da go imas alternate CD -to kako sto kaza. 
> Zosto? Bidejki desktop CD -to e live CD i ne go sodrzi sistemot vo forma 
> na .deb paketi tuku raspakuvan e sistemot na CD -to i pri instalacija 
> samo go kopira na HD i go dosreduva. Slobodno razgledaj go CD -to i ke 
> vidis deka gi nema .deb paketite potrebni za upgrade.
> 
> Znaci - DA - ti treba alternate CD -to - inace go nemam simnato toa CD.

A ако го подигнам системот од ова цд шо го имам и од таму стартувам 
инсталација (како шо е сега нормално нели) што ќе се деси? Ќе се шлапне 
одозгора врз постојната или ќе ја форматира постоечката линукс партиција 
што ја имам?

Пошто веќе оваа инсталација што ја имам некако ми е како швајцарско 
сирење (а јас не знаам да ја опраам) сакам на чисто да ставам дапер 
дрејк, па затоа прашувам вакви работи.

--
Севиџ

More information about the Ossm-members mailing list