[Ossm-members] firefox & thunderbird 2.0 на македонски

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Jul 25 12:24:43 UTC 2006


> > И уште нешто, овие од Mozilla додале уште еден заебан поим
> > Addons што би требало да ги обединува веќе постоечките
> > extensions (Проширувањa) и themes (Теми) и можеби
> > locales (Јазици) и plugins (Додатоци)
> >
> > Некој предлог?
> >
> > (Addons се сега преведени како „Лепенки“, што не знам колку е соодветно,
> > но додека се преведувало толку се знаело што уопште е „Addons“)
>
> Најсоодветно ми иде „додатоци“. Оти сите тие се додаваат кон
> апликацијата и плус add=додади.

ок тогаш бараме нов збор за plugins


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?More information about the Ossm-members mailing list