[Ossm-members] firefox & thunderbird 2.0 на македонски

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Tue Jul 25 12:20:06 UTC 2006


Дамјан напиша:
> 
> И уште нешто, овие од Mozilla додале уште еден заебан поим
> Addons што би требало да ги обединува веќе постоечките
> extensions (Проширувањa) и themes (Теми) и можеби
> locales (Јазици) и plugins (Додатоци)
> 
> Некој предлог? 
> 
> (Addons се сега преведени како „Лепенки“, што не знам колку е соодветно, но
> додека се преведувало толку се знаело што уопште е „Addons“)

Најсоодветно ми иде „додатоци“. Оти сите тие се додаваат кон 
апликацијата и плус add=додади.More information about the Ossm-members mailing list