[Ossm-members] Надградба на Фајрфокс и Тандербрд

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Jun 7 09:17:42 UTC 2006


Дамјан напиша:
> Иначе, кога треба да го надградам firefox го правам следното:
> [затвори firefox]
> chown -R damjan /opt/firefox
> /opt/firefox/firefox
> [Помош -> Провери за надградби -> клик -> клик]
> [Се рестарта еднаш... све е во ред ... го затварам пак]
> chown -R root /opt/firefox
> [и пак го стартам]
> aoss /opt/firefox/firefox
> 

Тоо мајсторе :-) Направив така со Фајрфокс и Тандербрд и автоматски си 
ги стави апдејтите. После пак сменив во root и си работат без проблеми. 
А таман мислев да симнав цели нови верзии на ФФ и ТБ. Инаку не беше до 
некоја ектензија, оти како root корисник немав инсталирано никакви 
екстензии.
Фала.More information about the Ossm-members mailing list