[Ossm-members] Надградба на Фајрфокс и Тандербрд

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Jun 8 11:37:35 UTC 2006


> > aoss /opt/firefox/firefox
>
> Зошто вака?
> Мислам, не што е aoss него зошто баш така го стартуваш?

За да работи звукот во flash.
Пошто flash сака да користи OSS, а OSS не подржува истовремено да ми свири и 
amarok и kaffeine и flash.

За тие што не знаат, aoss ги „хакира“ програмите кои сакаат да го користат 
стариот OSS звучен систем, да ги користат alsa библиотеките. Alsa 
библиотеките имаат подршка (преку dmix plugin-от) за повеќе програми да 
свират преку една звучна карта.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

            Give a man a fish and you feed him for a day;
     teach him to use the Net and he won't bother you for weeks.More information about the Ossm-members mailing list