[Ossm-members] Надградба на Фајрфокс и Тандербрд

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Jun 8 12:57:39 UTC 2006


> > Пробај без aoss да ти свири некој flash и истовремено да ти свири amarok
> > (или поедноставно aplay /opt/kde/share/sounds/KDE_Startup.wav), нема да
> > сака.
>
> Сака.

Само по себе не сака - освен ако немаш звучна картица која хардверски подржува 
повеќе апликации, само и тоа мислам дека не работеше со OSS. 

Anyway, која дистрибуција користиш?

Да не ти е целиот десктоп стартан преку artsdsp (што е истата ствар како aoss 
само за arts)?  На пример тоа можеш да го провериш 
преку /рroc/<pid-of-firefox-bin>/maps , ако има libartsdsp или libalsatoss 
тоа е.
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

"The moment you commit and quit holding back, all sorts of unforseen
incidents, meetings and material assistance will rise up to help you.
The simple act of commitment is a powerful magnet for help." -- NapoleonMore information about the Ossm-members mailing list