[Ossm-members] Надградба на Фајрфокс и Тандербрд

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Thu Jun 8 15:05:39 UTC 2006


On Thursday 8. June 2006 12:57, Дамјан wrote:

> Само по себе не сака - освен ако немаш звучна картица која хардверски
> подржува повеќе апликации, само и тоа мислам дека не работеше со OSS.

Картицата ми е интегрирана, меѓу најлошите. 

> Anyway, која дистрибуција користиш?
>

Slackware Current

> Да не ти е целиот десктоп стартан преку artsdsp (што е истата ствар како
> aoss само за arts)?  На пример тоа можеш да го провериш
> преку /рroc/<pid-of-firefox-bin>/maps , ако има libartsdsp или libalsatoss
> тоа е.

gemidjy at lugolamidjy:~$ cat /proc/18366/maps |grep libarts
gemidjy at lugolamidjy:~$
gemidjy at lugolamidjy:~$ cat /proc/18366/maps |grep libalsa
gemidjy at lugolamidjy:~$
More information about the Ossm-members mailing list