[Ossm-members] Zdravo na site

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Sat Jun 10 14:24:07 UTC 2006


Здраво,

Прво би било фино да се претставиш со име, за да останатите членови на
поштенскава листа, знаат со кого комуницираат.

Второ не беше вопшто културно праќањето на оние пораки , posetene ne
na www.rostuse.com.mk.

Е сега за прашањето,

Се работи за Ubuntu дистрибуцијата на оперативниот систем GNU/Linux.

За Ubnutu можеш да прочиташ на http://www.ubuntu.com/,
за Gnu/Linux na http://mk.wikipedia.org/wiki/ГНУ/Линукс.

Ако те интересира нешто повеќе, слободно прашај пак.

Гледам дека сајтот ти е развиен во ASP, неслободна технологија на
Мајкрософт, со ГНУ/Линукс истот можеш да го замениш со Apache Web
серверот, скрипт јазици како PHP, Python,  и бази на податоци како што
се MySql, PostgreSql, сето ова го има спакувано во секој Гну/Линукс
дистрибуција.

П.С. Нели имаше во Ростуше, инсталација na Typo3 CMS во општината?
-- 
Игор


More information about the Ossm-members mailing list