[Ossm-members] Google Earth за Linux

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Jun 14 16:18:53 UTC 2006


Aleksandar Balalovski напиша:

> И кој/што/како се Неотел? Што им е конкретно замислата и идејата? 

Неотел се интернет провајдер (http://www.neotel.com.mk/). Со мапава 
немаат врска, освен што е кај нив на некој сервер. :)

Замислата е таа, да може да пребаруваш низ Скопје. :) Најголемата работа 
се податоци, ама за тоа идејата ми е секој да ја пополнува сам. Само 
кликнуваш било каде на мапата и внесуваш неколку податоци за маалската 
пиљара или слично. :)

> Како ја генерираат сликата?

За апито веќе ти одговорија. А мојов mashup може да го видиш на:
http://skmap.neotel.net.mk/src/skmap_current.tar.gz

Moжеш за Битола да го преработиш одма.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list