[Ossm-members] skystar 2 karticka

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Jun 20 22:23:02 UTC 2006


On вто, 2006-06-20 at 06:05 -0500, Angel Sarbakov wrote:
> zdravo,
> 
> dali nekoj koristi skystar 2 karticka
> na linux mashina?
> kakvo iskustvo ste imale?
> dali moze da se gledaat kodirani kanali?
> koj softver e potreben?
> 
> fala
> angel
> 

Се покажало дека СуСЕ (има стандардно поддршка) дава петка слика преку
DVB-S и за кодирани и за некодирани канали. Пробај со сусе 10.1, или
помачи се за другите дистрибуции. Моето искуство е минимално за да те
насочам што конкретно.

Одговорот е да, Skystar2 е ок под Linux базирани системи, и може да се
гледаат кодирани канали, јас тоа го правев со користење на Kaffeine во
СуСЕ 10.0 требаа некои надоградби (на Kaffeine), во 10.1 се надевам ќе
работи од прва.

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list