[Ossm-members] Преведувачки маратон за помошта на ОО

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Thu Jun 29 08:46:15 UTC 2006


Од утре, во просториите на Метаморфосис почнува уште еден преведувачки 
маратон за допреведување на помошта на OpenOffice.org. Преведувачи ќе 
бидат студенти од Филолошки Факултет - Скопје, Катедра за англиски 
јазик. Главен и одговорен уредник ќе е Боби Проевски.
Ќе се работи на следниов принцип: Преведувачот гледа во англискиот текст 
и преведува на глас, а до него седи компјутерџија и пишува во Kbabel. Се 
молат сите слободни членови на ОССМ од Скопје да дојдат да помогнат.
Термини:
Петок 30.06.2006 16-22 часот
Сабота 01.07.2006 09-22 часот
Недела 02.07.2006 09-22 часот

Поздрав, ВладоMore information about the Ossm-members mailing list