[Ossm-members] Сталман во Белград

Ненад Спиркоски spiki at verat.net
Mon Mar 13 09:58:20 UTC 2006


Вчера во Белград гостуваше Ричард Сталман (rms, таткото на FSF.org и GNU.org) 
на настанот што го организира Free Software Network http://fsn.org.yu

Ултра гик, на бина (3,4 метра од мене :) ги соблече чевлите и читаше (маил) 
пораки на лаптоп додека го најавуваа.. Зборуваше за FSF и (GNU/) Linux и 
слични теми. 

Ептен инспиративно предавање, како и на претходните гостувања плукна на Linus 
Torvalds, VI и Debian :) (и Буш, Америка, Кока кола, републиканци, демократи, 
патенти, полиција...)

На крај, како и сите заинтересирани имав чест да седнам до него и да се 
сликам. ОМГ!

Тема за денешно предавање е: „Copyright vs Community in the Age of Computer 
Networks“.

-- 
Linux: because a PC is a terrible thing to waste
	-- ksh at cis.ufl.edu put this on Tshirts in '93


More information about the Ossm-members mailing list