[Ossm-members] Компајлирање на Гимп 2.3 за Виндоус

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Tue Mar 14 09:26:45 UTC 2006


Вчера Филип пиша на листата, ама изгледа ја погрешил адресата. Им треба 
виндоус верзија на Гимп 2.3. Во моментов има само изворен код, бинарни 
пакети за Виндоус нема оти е ова развојна верзија. 2.2 не е на 
македонски, а му треба македонска верзија за OpenCD. Ај кој може да му 
избилда exe датотека.
Линкови симнување ftp://gd.tuwien.ac.at/graphics/gimp/gimp/v2.3
Билдање http://gimp-win.sourceforge.net/

Владо.More information about the Ossm-members mailing list