[Ossm-members] Компајлирање на Гимп 2.3 за Виндоус

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 15 13:32:31 UTC 2006


> Вчера Филип пиша на листата, ама изгледа ја погрешил адресата. Им треба
> виндоус верзија на Гимп 2.3. Во моментов има само изворен код, бинарни
> пакети за Виндоус нема оти е ова развојна верзија. 2.2 не е на
> македонски, а му треба македонска верзија за OpenCD. Ај кој може да му
> избилда exe датотека.
> Линкови симнување ftp://gd.tuwien.ac.at/graphics/gimp/gimp/v2.3
> Билдање http://gimp-win.sourceforge.net/

Зарем треба да се компајлира за да има македонско .exe???-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Give me the knowledge to change the code I do not accept, the wisdom not to
accept the code I cannot change, and the freedom to choose my preference.More information about the Ossm-members mailing list