[Ossm-members] UPS, Linux, vo Makedonija?

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Mar 15 18:00:18 UTC 2006


Дамјан напиша:

>> во документација вика дека SWEEX треба да работи со genericups драјвер
>> тип 7 и обичен сериски кабел (кабелот е тој пошто во Windows си работи),
>> но мене не ми реагира во Линукс.
> 
> откај знаеш дека кабело со кој windows-от работи е баш тој? Може да направиле 
> неков обратен кабел кој работи со windows софтверот... провери don't assume.

Кабелот е генерички што не е дојден со уредот. Неможам баш да правам 
некој специјален кабел. :)

>> Некој да не има искуство со друг UPS уред што може да се најде тука?
> 
> APC и apcupsd преку usb.
> apcupsd би требало да работи и со други UPS-ови.

APC викаш дека ти работи? Знаеш точно фирма кој ги продава кај нас?

Точно кој модел не ми е битно за да ми работи усб-то? Сеа го ѕирнав 
упатството за apcupsd и вика дека било кој модел од овие SmartUPS и 
BackupUPS на усб работи, па ако знаеш фирма сподели ја. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list