[Ossm-members] UPS, Linux, vo Makedonija?

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 15 13:35:19 UTC 2006


> во документација вика дека SWEEX треба да работи со genericups драјвер
> тип 7 и обичен сериски кабел (кабелот е тој пошто во Windows си работи),
> но мене не ми реагира во Линукс.

откај знаеш дека кабело со кој windows-от работи е баш тој? Може да направиле 
неков обратен кабел кој работи со windows софтверот... провери don't assume.

> Некој да не има искуство со друг UPS уред што може да се најде тука?

APC и apcupsd преку usb.
apcupsd би требало да работи и со други UPS-ови.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.More information about the Ossm-members mailing list