[Ossm-members] Компајлирање на Гимп 2.3 за Виндоус

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 15 20:44:09 UTC 2006


> > Зарем треба да се компајлира за да има македонско .exe???
>
> Епа како поинаку? Верзијата 2.2 не е на македонски, развојната верзија
> 2.3 е на македонски. Бинарна верзија 2.3 за Виндоус нема за симнување од
> сајтот на Гимп (ќе има кога ќе излезе официјалната стабилна верзија
> 2.4), па останува само компајлирање.

На CD-то ќе иде нестабилна верзија на Gimp?? На кого му правиме услуга со тоа? 
На Microsoft?


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

              To boldly go where I surely don't belong.More information about the Ossm-members mailing list