[Ossm-members] оссм известување: инсталфест 15-16 април

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Mar 23 10:51:37 UTC 2006


> Во зачеток е организирање на инстал фест на 15 и 16 април. Преговорите се
> водат за простор во Народна техника.

Тој простор кошта околу 4000 денари за целиот event.
Мојата идеја беше да дадеме неколку души од џеб, а после на врата да ставиме 
кутија за донации па можда да си вратиме дел од парите.

> Покрај вообичаеното инсталирање/режење во план е организирање и на 2-3
> предавања во попладневните часови и можеби проекција на револушн ос. Ако
> некој има и некоја друга идеја може сега да се произнесе.

Предавањата би биле:
- слободен софтвер, што е, како, кога и зошто настанал и што понатаму
- патенти/матенти
- режимот на авторски права против општеството
Други можности се да се направат некои demo-а со TurboGears, а ако некој знае 
нешто друго интересно нека предложи и нека спреми презентација.

> Покрај луѓе, опрема и iso-а за режење, потребен ни е и промотивен
> материјал: постери, флаери и сл. Било какви придонеси се добредојдени.

Што iso-a све ни треба? Дајте предлози... (отприлика... по мој редослед)
- Slackware (иам 10.2)
- Ubuntu (иам 5.10)
- Fedora
- Mandrake
- Suse
- Debian

Дали да имаме и AMD64 верзии.. да не се многу така?


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

              Reboot Macedonia.More information about the Ossm-members mailing list