[Ossm-members] ОО Маратон Vol.3

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Mon Mar 27 10:11:41 UTC 2006


На идеја сме да организираме уште еден маратон за допреведување на 
помошта за ОпенОфис. ГУИ-то е 100% преведено и лекторирано, а статусот 
на помошта е следнава:

Вкупно стрингови - 43 441
Преведени - 33,96 % (14 751)
Непреведени - 66,04 % (28 690)

Со Боби разговаравме да се организира затворен маратон, со искусни 
преведувачи за да се избегне потоа 4 месечно лекторирање. Плус Боби го 
има печувано Кбабелот така да во делот за преведување го дава само 
тесктот што треба да се преведе, а ги крие оние досадни тагови од 
изворниот код. Така ќе се избегнат милионите грешки кои се појавија 
заради испуштени /, >, /n ... и плус ќе се забрза преведувањето за едно 
5 пати.
На Филип од Метаморфозис му требаат точни параметри, како термин, број 
на компјутери, број на учесници, за да може да разговара околу добивање 
на дозвола. Начелно Метаморфозис е ЗА.
Ај сега кажете колку души би се собрале, колку компјутери би ни требало 
и термин што би ни одговарал.

Поздрав, Владо.



More information about the Ossm-members mailing list