[Ossm-members] Ако може еден совет

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Wed Mar 29 11:04:12 UTC 2006


>
> Vanco Nastov напиша:
> > На работа имам 64 битен атлон и сакам да му ставам линукс.
> > Дома имам слек, ама таа е 32 битна машина.
> > Ако може еден совет која дистрибуција да ја инсталирам ?
> > Слекот му е проблематичен за да го ставам на повеќе
> > машини (ќе ми треба време).
> > Ќе биде ли Сусе10
>

За што ќе ти служи машината Desktop или Server?

Скоро секоја верзија на линукс има 64 битни iso за симнување. За Desktop
можеш што сакаш да си избереш Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse...

А за сервер ако сакаш добра бинарна дистрибуција би ти ја препорачал
CentOS<http://www.centos.org>

Поздрав,
Марко
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060329/c0a21a1d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list