[Ossm-members] Ако може еден совет

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Mar 29 10:48:44 UTC 2006


Vanco Nastov напиша:
> На работа имам 64 битен атлон и сакам да му ставам линукс.
> Дома имам слек, ама таа е 32 битна машина.
> Ако може еден совет која дистрибуција да ја инсталирам ?
> Слекот му е проблематичен за да го ставам на повеќе
> машини (ќе ми треба време).
> Ќе биде ли Сусе10
Може 64 битни Сусе, Мандрива, Убунту, Кубунту...
Ако не ти се брза ќе има инстал фест во Скопје 15 и 16 Април во Народна 
техника. Таму ќе ги има сите овие дистрибуции, па може да го донесеш 
таму компјутерот и искусни дечки ќе ти инсталираат што сакаш.More information about the Ossm-members mailing list