[Ossm-members] mapiranje tasteri na nivo na OS

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Mon Nov 27 23:40:31 UTC 2006


Здраво, 

Дали може на ниво на оперативен систем да мапирам еден тастер да се однесува 
(секогаш кога ќе го притиснам), како да е друг?

Поконкретно имам потреба тастерот Ins(ert) да го мапирам како (десен) Ctrl, а 
коритам Mandriva 2006 (додека не најдам 2007). ;)

Поздрав,
-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list