[Ossm-members] По 105-ти пат slobodensoftver.org.mk

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri Oct 20 19:48:16 UTC 2006


On 10/20/06, Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com> wrote:
> Бујрум!
>
> http://bugs.softver.org.mk/task/94
>

Во документот пишува:
"Главната страна е наменета за 99% од луѓето кои појма немаат за
слободен софтвер."

"CSS базиран, да може лесно да го смениме изгледот, бидејќи содржината
нема да се менува често можда ќе мора да го менуваме дизајнот малку за
да раздвижуваме интерес."

Прашање: Дали ова значи дека
http://sakamdaznam.slobodensoftver.org.mk/ ќе се префлува на
http://slobodensoftver.org.mk/ ?? Ќе биде сајт стриктно за "FLOSS
advocasy" и за чување на документите на ОССМ.

"статична" веб страница + некој CMS. Кој CMS? Drupal, Joomla,
Wordpress.... или пак самите ќе пишуваме некој?

Како што стојат работите ќе треба да формираме Скопски ЛУГ и да
направиме уште една веб страна.

Ајде сите на пиво во Пјаца во недела (22 октомври) во 19:00 ч. за да
се договориме.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list