[Ossm-members] По 105-ти пат slobodensoftver.org.mk

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Oct 24 16:08:01 UTC 2006


> Во документот пишува:
> "Главната страна е наменета за 99% од луѓето кои појма немаат за
> слободен софтвер."
>
> "CSS базиран, да може лесно да го смениме изгледот, бидејќи содржината
> нема да се менува често можда ќе мора да го менуваме дизајнот малку за
> да раздвижуваме интерес."
>
> Прашање: Дали ова значи дека
> http://sakamdaznam.slobodensoftver.org.mk/ ќе се префлува на
> http://slobodensoftver.org.mk/ ?? Ќе биде сајт стриктно за "FLOSS
> advocasy" и за чување на документите на ОССМ.

Ти како мислиш дека треба?

> "статична" веб страница + некој CMS. Кој CMS? Drupal, Joomla,
> Wordpress.... или пак самите ќе пишуваме некој?

Сами да пишуваме? Зошто би го правеле тоа?


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

         The computer revolution is over. The computers won.More information about the Ossm-members mailing list