[Ossm-members] Mozilla Fire<what?>

Marko Bocevski marko.bocevski at gmail.com
Wed Oct 25 08:18:09 UTC 2006


Денес во portage се појави ebuild за Mozilla Firefox 2.0. Го одмаскирав и
инсталирав од сорс... Guess what? Името Bon Echo му е останато и логото без
лисицата. А, во USE flag е додадено mozbranding т.е. ако сакаш да се вика
Mozilla Firefox и да ја има лисицата... Интересно решение од страна на
Gentoo. А, да вчера кога дома го гледав сорсот и опциите за компајлирање има
опција enable-branding или така нешто...

Mozilla стварно си ставаат сатар. Ова мислам дека ќе биде голем downfall за
Firefox...

--
Марко
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20061025/059d57b6/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list