[Ossm-members] Ај некој Скопски клуб за Линукс да направиме...

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sat Sep 2 00:58:22 UTC 2006


On Friday 1. September 2006 20:32, Stojance wrote:
> Леле. Само ли Битола ли да има клуб за Линукс. Ај и ние во Скопје да
> направиме. На Скопје му треба нешто вакво. На пример да направиме некој
> Install-fest или слично. Ако сум досаден со оваа тема некој нека каже,
> ќе прекинам. Барем Мт нет се сетија па инсталираа Убунту во училиштата.
> Фала

Супер што имаш идеи. Креативноста е добра одлика за понатамошно делување во 
оваа сфера. Но..

Лугола е LUG - во Скопје има НВО (Не-владина организација) која се бави со 
иста дејност како и Лугола - ширење и пропагирање на слободен софтвер или 
помалку строго појаснато - појаснување на идеите и принципите кои стојат зад 
движењето за слободен софтвер за корисниците на сметачи во нашата земја.

МТ-нет не инсталира Убунту во школите, не знам од каде таа информација :) 
Веројатно мислиш на Кинеските донации на кој имаше Убунту, хрм?

Поздрав

-- 
You can't carve your way to success without cutting remarks.


More information about the Ossm-members mailing list