[Ossm-members] Нов збор

Ненад Спиркоски spiki at verat.net
Mon Sep 18 10:37:06 UTC 2006


On Friday 15 September 2006 20:40, Stojance Dimitrovski wrote:
> So rekol Linus (look quote)? Ova za C++?

Рекол дека не сака да користи Ц++ наместо Ц за Линукс (кернел).

Батка, гледам дечките ти напишаа за кирилица... и за нишка (thread)... се 
сложи, еднаш напиша на кирилица и сега пак со латиница... + претходната 
порака пак ја тутна во погрешна нишка (за биос/фирмвер на АМЦ Висио во 
Светски ден на слободен софтвер). втф?

BTW, XMMS, кој што ги има основните можности на WinAmp, најчесто се спомнува 
како WinAmp за Линукс... Дури и скинови (не го најдов речникот на глиша каде 
што има соодветен превод ~ „кожичка“ :) и еквилајзери од WinAmp може да се 
користат на XMMS...
Иначе постои WinAmp порт за Линукс, меѓутоа АОЛ ја купи фирмата Nullsoft и 
дечкото кој што бил главен си отиде и од тогаш ~ престанаа со портирање...

> On 9/13/06, Ненад Спиркоски <spiki at verat.net> wrote:
> > On Wednesday 13 September 2006 17:58, Azder wrote:
> > > sertificate - потврда
> > > sertified - потврден(а|о), со потврда
> >
> > sed 's/sertificate/certificate/'
> >
> > --
> > People disagree with me.  I just ignore them.
> >         -- Linus Torvalds, regarding the use of C++ for the Linux kernel
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at hedona.on.net.mk
> > http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members

-- 
Sic transit discus mundi
	-- From the System Administrator's Guide, by Lars Wirzenius


More information about the Ossm-members mailing list