[Ossm-members] Нов збор

Stojance sdimitrovski at gmail.com
Mon Sep 18 18:16:21 UTC 2006


On Mon, 2006-09-18 at 12:37 +0200, Ненад Спиркоски wrote:
> On Friday 15 September 2006 20:40, Stojance Dimitrovski wrote:
> > So rekol Linus (look quote)? Ova za C++?
> 
> Рекол дека не сака да користи Ц++ наместо Ц за Линукс (кернел).
> 
> Батка, гледам дечките ти напишаа за кирилица... и за нишка (thread)... се 
> сложи, еднаш напиша на кирилица и сега пак со латиница... + претходната 
> порака пак ја тутна во погрешна нишка (за биос/фирмвер на АМЦ Висио во 
> Светски ден на слободен софтвер). втф?
> 
> BTW, XMMS, кој што ги има основните можности на WinAmp, најчесто се спомнува 
> како WinAmp за Линукс... Дури и скинови (не го најдов речникот на глиша каде 
> што има соодветен превод ~ „кожичка“ :) и еквилајзери од WinAmp може да се 
> користат на XMMS...
> Иначе постои WinAmp порт за Линукс, меѓутоа АОЛ ја купи фирмата Nullsoft и 
> дечкото кој што бил главен си отиде и од тогаш ~ престанаа со портирање...
> 
> > On 9/13/06, Ненад Спиркоски <spiki at verat.net> wrote:
> > > On Wednesday 13 September 2006 17:58, Azder wrote:
> > > > sertificate - потврда
> > > > sertified - потврден(а|о), со потврда
> > >
> > > sed 's/sertificate/certificate/'
> > >
> > > --
> > > People disagree with me.  I just ignore them.
> > >         -- Linus Torvalds, regarding the use of C++ for the Linux kernel
> > > _______________________________________________
> > > Ossm-members mailing list
> > > Ossm-members at hedona.on.net.mk
> > > http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> Леле, Извинете ако некој навредив. Geez!
More information about the Ossm-members mailing list