[Ossm-members] Bugarski zborcinja

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Mon Sep 18 22:19:20 UTC 2006


На следнава страница има некои бугарски преводи на често користени
англицизми во компјутерската терминологија.

http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=ideas&key=386085830


На преведувачите можеби би им биле корисни поради сличноста на
бугарскиот јазик со нашиот.


More information about the Ossm-members mailing list