[Ossm-members] Потсетување

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Tue Sep 19 06:52:59 UTC 2006


Aleksandar Balalovski wrote:
> Бонтонот не е сугестија за тоа дека тие прават нешто грешно, туку да им кажеме 
> како треба да се постира на листава за да се има прегледност.
>   

Кога сме веќе кај бонтонот, еве го отворив и се потсетив малку :) и 
забележав
дека е потребно едно ажурирање на самиот бонтон во смисла дека треба да
се поправат некои зборови (пр. се користат два горни наводници, thread,
attachment, маил и дриги) бидејќи после дооолго време на преведување,
колку толку ги имаме утврдено и веќе ги користиме некои од наведените
зборови. Еве ако никој не може јас се нафаќам да го средам.


Поздрав, Зоки.More information about the Ossm-members mailing list