[Ossm-members] wireless

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Mon Apr 9 22:27:25 UTC 2007


On Monday 09 April 2007 19:38, Vladimir Stefanov wrote:
> Dean Josevski напиша:
> > Здраво,
> >
> > Дали ќе може да ми дадете предлози за wireless мрежни картички кои ви се
> > испробани со Linux. По можност PCI, но може и USB.
> >
> > Користам Mandriva 2006, a веќе имам пробано една PCI со чипсет на
> > RaLink2500 и една USB со чипсет на ZiDas, но имам проблем со драјверите
> > или со постојаноста на врската, (што мислам дека повторно е проблем со
> > драјверите).
>
> Јас имам RaLink 2400 и немам никакви проблеми. Драјверите за 2400 и 2500
> се вградени кернелот одамна и се стабилни.


Користиш Mandriva?

Деан Јошевски

> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members


More information about the Ossm-members mailing list