[Ossm-members] wireless

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Mon Apr 9 17:38:41 UTC 2007


Dean Josevski напиша:
> Здраво, 
> 
> Дали ќе може да ми дадете предлози за wireless мрежни картички кои ви се 
> испробани со Linux. По можност PCI, но може и USB.
> 
> Користам Mandriva 2006, a веќе имам пробано една PCI со чипсет на RaLink2500 и 
> една USB со чипсет на ZiDas, но имам проблем со драјверите или со 
> постојаноста на врската, (што мислам дека повторно е проблем со драјверите). 
> 
Јас имам RaLink 2400 и немам никакви проблеми. Драјверите за 2400 и 2500
се вградени кернелот одамна и се стабилни.More information about the Ossm-members mailing list