[Ossm-members] olpc & classmatepc?

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Mon Apr 16 07:15:25 UTC 2007


Во понеделник 16. април 2007 08:05 Новица Наков напиша:
> http://www.laptop.org/*
> и
> http://www.classmatepc.com/
>
> што е финтата со вториве знае некој?

Нема посебна финта, и Интел сака да земе дел од пазарот...
Само што OLPC има специјално правен ОС (heavily hacked Fedora+SugarUI) и 
специфичен хардвер, а classmatepc е класичен ПЦ и на него можеш да инсталираш 
нормален ОС (WindowsXP, MandrivaLinux).

> *добар дизајн за 1-2-3. :)

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list